Eenmanszaak
Als eenmanszaak ben je in alle opzichten direct verantwoordelijk voor je onderneming. Je bent geen rechtspersoon maar een natuurlijk persoon met een economische activiteit, en je kunt daarbij ook nog mensen in dienst hebben.
Wil je een eenmanszaak beginnen?
Als eenmanszaak ben je in alle opzichten direct verantwoordelijk voor je onderneming. Je bent geen rechtspersoon maar een natuurlijk persoon met een economische activiteit, en je kunt daarbij ook nog mensen in dienst hebben. Als je geen mensen in dienst hebt, zul je meestal ZZP’er of freelancer genoemd worden. Jouw persoonlijke JouwSaak-adviseur kan je glashelder uitleggen hoe je een boekhouding inricht voor een eenmanszaak en hoe je zo weinig mogelijk inkomstenbelasting hoeft te betalen. Tevens helpen wij je met jouw omzetbelasting en, wanneer je personeel hebt, met de loonbelasting. Aanvullend kunnen wij je begeleiden richting de toekomst, maar ook in de diverse wet- en regelgeving. Wij denken en groeien met je mee en zorgen ervoor dat jouw eenmanszaak financieel gezond is én blijft.
Loonadministratie
Eenmanszaak betekent niet dat er maar één persoon in het bedrijf mag werken. De term “één man” geeft aan dat het bedrijf financieel en juridisch door één persoon wordt geleid. De eigenaar mag daarnaast gewoon personeel hebben. Op dat moment krijg je een loonheffingsnummer en moet je een loonadministratie gaan voeren. Wij begeleiden je bij het maken van een goede arbeidsovereenkomst, waarbij de werknemer weet wat er van hem wordt verwacht. We verzorgen de loonstroken en jaaropgaven voor de medewerker. Als er sprake is van een pensioen, zorgen wij dat de juiste gegevens bij het pensioenfonds terechtkomen. Ook de loonaangiftes worden door jouw JouwSaak-adviseur verzorgt.
Stel je vraag
Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden of heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op via info@jouwsaak.nl Of lees de meest gestelde vragen.
ZZP’ers
Wil je een droom verwezenlijken en een eigen bedrijf starten? Wat de rechtsvorm ook wordt – ZZP’er, eenmanszaak, VOF of BV,– je kunt al snel op heel wat valkuilen stuiten.
Eenmanszaak
Als eenmanszaak ben je in alle opzichten direct verantwoordelijk voor je onderneming. Je bent geen rechtspersoon maar een natuurlijk persoon met een economische activiteit, en je kunt daarbij ook nog mensen in dienst hebben.
VOF
Als je samen met een of meer personen een onderneming hebt of start, kan dat onder andere in de vorm van een vennootschap onder firma (V.O.F.) of maatschap (een personen V.O.F.).
Besloten Vennootschap (BV)
Bij een besloten vennootschap (B.V.) met beperkte aansprakelijkheid is die aansprakelijkheid beperkt tot je ondernemingsvermogen. Het privévermogen blijft dus in principe buiten schot, daar kan JouwSaak-adviseur jou de exacte details over vertellen.
Vereniging
Het opzetten en onderhouden van een ledenadministratie is een belangrijk onderdeel van een vereniging. Daar komt soms meer expertise bij kijken dan van tevoren wordt gedacht.
Stichting
Het is van essentieel belang dat de financiële administratie van een stichting goed wordt bijgehouden. Niet alleen omdat het wettelijk verplicht is om zorg te dragen voor de administratie, maar ook omdat iedere stichting een fiscale bewaarplicht van 7 jaar heeft.
Coöperatie
Een coöperatie is één van de rechtsvormen waarvoor je als ondernemer kunt kiezen. Het starten van een coöperatie is met name relevant voor ondernemers die door samen te werken meer kunnen bereiken.
Franchise
Bij de start van een franchise formule komen veel meer zaken kijken dan de simpele afweging van hard – of softfranchise. Voldoende financiële middelen en goede relaties met banken en collega-franchisegevers kunnen hier van essentieel belang zijn.
Maatschap
Als je met een of meer maten (personen) een samenwerkingsverband aangaat, noemen we dat een maatschap (Mts). Alle maten brengen iets in en het voordeel dat behaald wordt kan gezamenlijk verdeeld worden.