Een coöperatie begin je samen met je JouwSaak-adviseur

Een coöperatie is één van de rechtsvormen waarvoor je als ondernemer kunt kiezen. Het starten van een coöperatie is met name relevant voor ondernemers die door samen te werken meer kunnen bereiken. Bij deze rechtsvorm komen vaak specifieke vraagstukken naar boven. JouwSaak biedt coöperaties advies op maat en zorgt ervoor dat de administratie in goede banen wordt geleid.

De accountant voor de coöperatie

Het inschakelen van een accountant is bij een coöperatie nodig op het moment dat je een omzet hebt boven de €10 miljoen, als je bezittingen hebt boven de €5 miljoen of meer dan 50 medewerkers in dienst hebt. Als je aan twee van deze criteria voldoet, moet je een accountant inschakelen, omdat je dan een controle plicht hebt. In het JouwSaak-netwerk werken meerdere accountants die je hierbij kunnen helpen.

Stel je vraag

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden of heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op via info@jouwsaak.nl Of lees de meest gestelde vragen.

JouwSaak Adviseurs

ZZP’ers

Wil je een droom verwezenlijken en een eigen bedrijf starten? Wat de rechtsvorm ook wordt – ZZP’er, eenmanszaak, VOF of BV,– je kunt al snel op heel wat valkuilen stuiten.

Eenmanszaak

Als eenmanszaak ben je in alle opzichten direct verantwoordelijk voor je onderneming. Je bent geen rechtspersoon maar een natuurlijk persoon met een economische activiteit, en je kunt daarbij ook nog mensen in dienst hebben.

VOF

Als je samen met een of meer personen een onderneming hebt of start, kan dat onder andere in de vorm van een vennootschap onder firma (V.O.F.) of maatschap (een personen V.O.F.).

Besloten Vennootschap (BV)

Bij een besloten vennootschap (B.V.) met beperkte aansprakelijkheid is die aansprakelijkheid beperkt tot je ondernemingsvermogen. Het privévermogen blijft dus in principe buiten schot, daar kan JouwSaak-adviseur jou de exacte details over vertellen.

Vereniging

Het opzetten en onderhouden van een ledenadministratie is een belangrijk onderdeel van een vereniging. Daar komt soms meer expertise bij kijken dan van tevoren wordt gedacht.

Stichting

Het is van essentieel belang dat de financiële administratie van een stichting goed wordt bijgehouden. Niet alleen omdat het wettelijk verplicht is om zorg te dragen voor de administratie, maar ook omdat iedere stichting een fiscale bewaarplicht van 7 jaar heeft.

Coöperatie

Een coöperatie is één van de rechtsvormen waarvoor je als ondernemer kunt kiezen. Het starten van een coöperatie is met name relevant voor ondernemers die door samen te werken meer kunnen bereiken.

Franchise

Bij de start van een franchise formule komen veel meer zaken kijken dan de simpele afweging van hard – of softfranchise. Voldoende financiële middelen en goede relaties met banken en collega-franchisegevers kunnen hier van essentieel belang zijn.

Maatschap

Als je met een of meer maten (personen) een samenwerkingsverband aangaat, noemen we dat een maatschap (Mts). Alle maten brengen iets in en het voordeel dat behaald wordt kan gezamenlijk verdeeld worden.