Accountants voor het MKB

De door JouwSaak ingehuurde specialisten richten zich met name op met Midden en Klein Bedrijf. Veelal is het hierbij niet noodzakelijk om gebruik te maken van diensten van een accountant. Evenwel, voor bepaalde (subsidie) afrekeningen, branche gerelateerde procedures en dergelijke kan het zijn dat er een verklaring wordt vereist van een registeraccountant. Voor zover mogelijk worden de gegevens voorbereid door de JouwSaak-adviseur en vervolgens doorgesproken en verwerkt door de accountant waarmee de JouwSaak-adviseurs een afspraak hebben.

Wat is nu een accountant?

Vaak worden de termen boekhouder en accountant door elkaar gebruikt. Maar er zit hier echt een verschil in. Een accountant mag boekhouden, maar een boekhouder mag niet alle taken verrichten die een accountant wel mag uitvoeren. Een accountant is iemand die beroepsmatig jaarrekeningen controleert en beoordeelt. De verantwoordelijkheid van de accountant gaat door het afgeven van goedkeurende verklaringen ook verder dan die van de boekhouder.

  • Heb je een balanstotaal van minder dan € 10 miljoen;
  • Een netto-omzet minder dan € 10 miljoen;
  • Minder dan 50 werknemers in dienst.

Zodra er minstens twee van de drie bovenstaande criteria van toepassing zijn dan heb je geen accountant nodig en kunnen de adviseurs van JouwSaak je prima van dienst zijn.

Stel je vraag

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden of heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op via info@jouwsaak.nl Of lees de meest gestelde vragen.

Accountancy

Administratie

Loonadministratie

Online boekhouden

Adviseurs

Overige dienstverlening